.

Subject to change

19 april 2020

Als Corona zich er niet mee had bemoeid zou ik nu op Cuba zijn geweest. Over een klein tijdje zouden we dan de oceaan oversteken naar de Azoren. Corona heeft zich er echter wel degelijk mee bemoeid, dus zit ik op dit moment thuis terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf.

Maar dat betekent niet dat ik niet meer ga! 25 Juni vertrekken we alsnog om een prachtige reis te gaan maken met z’n allen. Er zijn natuurlijk wel een heleboel dingen anders aan de verplaatste reis. Zo vertrekken we niet vanaf Cuba maar vanaf Nederland. Dit betekent dat we heen en weer gaan naar een bepaalde plek in plaats van gewoon 1 stuk varen.

Gelukkig veranderen er ook dingen die wel positief zijn! Één daarvan is dat de reis nu niet onder schooltijd valt maar in de zomervakantie. Aan de ene kant is dat misschien jammer, omdat een groot onderdeel van Masterskip juist bestaat aan het zelfstandig doen van schoolwerk aan boord, maar dit betekent wel dat ik nu niks meer hoef te regelen met school omdat ik het in mijn eigen tijd doe. Dat scheelt dus een hele hoop werk en gedoe. Het enige dat ik nu ga missen is de herkansingen van toetsperiode 4, maar aangezien ik er supergoed voor sta ga ik er niet van uit dat ik die nodig ga hebben.

Het tweede positieve aan de verplaatsing van de reis is dat hij nu goedkoper is geworden. Doordat bijvoorbeeld de vliegreis nu niet meer nodig is krijgen alle trainees die er voor hebben gekozen om deze reis in de zomer te gaan doen €1000 terug!

De andere trainees gaan hun reis verplaatsen naar een reis (waarschijnlijk 1 of 5) volgend jaar. Dat is namelijk de keuze die we van Masterskip kregen: Óf we doen een iets andere reis deze zomer, óf je mag je aanmelden voor een reis van volgend jaar. Zolang ga ik echt niet kunnen wachten! Daarnaast blijft de reis naast de route en de periode eigenlijk hetzelfde: De Masterskip instelling houden we, met het programma aan boord, het wachtlopen, de centrale lessen en de sailtraining. Alleen hebben we nu meer tijd voor die andere dingen, omdat we ’s ochtends niet eerst 4 uur aan ons schoolwerk hoeven zitten.

Al met al gaan we dus alsnog een super vette reis maken!! Iets anders dan we van te voren hadden gedacht maar het motto van Masterskip is niet voor niets “subject to change”.jacob-jan@rijnwijn.com