.

De Reis

08 maart 2020

Naast alle geld- en schoolzaken heb ik er ook gewoon heel veel zin in. Ik kijk al uit naar met alle anderen in het vliegtuig stappen, en dan er weer uit. De natuur in me op nemen in Cuba om vervolgens eindelijk aan boord te stappen van dat prachtige schip. Dan mogen we daarna echt van start met de reis.

Elke ochtend wakker worden met het geluid van de golven tegen de boeg en het gevoel van de wind in je haar. Dan mag ik in een paar uurtjes mijn schoolwerk doen in plaats van de hele dag in een suf lokaal zitten. Na een hele dag op zee ga ik dan slapen. Totdat ik wacht moet houden, midden in de nacht. De sterren die je midden op de oceaan zijn prachtig, heb ik gehoord. Ik mag het bijna ook zelf meemaken. De volgende dag ga ik dan in het kluivernet liggen. Misschien zwemmen er wel dolfijnen onder me door. En daarna ga ik in de mast klimmen, op 40 meter hoogte ga ik dan genieten van het prachtige uitzicht van de zee. De oneindige zee overal om je heen.

Na 3 weken komen we dan aan op de Azoren, met haar prachtige natuur. Daar blijven we dan een aantal dagen. Even de benen strekken, even het eiland ontdekken en natuurlijk even voedsel inslaan. Daarna gaan we weer op weg. Weer terug naar de rust en de structuur van het zeeleven. Langzaamaan zien we dan de kleur van het water veranderen van het heldere tropische blauw, naar het grijsblauwe wat we hier in Nederland gewend zijn. Hoewel ik dan waarschijnlijk nog helemaal niet terug wil, zal ik toch ook mijn familie en normale leven missen. Maar vooral geniet ik dan van de hechte groep die we als trainees inmiddels zijn geworden, en de heerlijke vrijheid van de zee.

Daar heb ik zin in, dat is waar ik al die moeite voor doe. Om dat te bereiken. Ik kan niet wachten.jacob-jan@rijnwijn.com