.

De Glanzende Kater

Praktische adviezen bij het opstellen van succesvolle offertes en
voor het geven van een pakkende presentatie met een glimlach!

Moeite met het maken van aansprekende offertes, solide specificaties of pakkende presentaties? Praat eens met De glanzende kater. Ik wil graag mijn ervaring en kennis op gebied van commercie en bedrijfs­kunde op u overbrengen om u daardoor meer succesvol te maken.

Doelgroep

De glanzende kater richt zich vooral op technische bedrijven en biedt assistentie in de fase van het eerste klantencontact tot en met het afsluiten van een contract. Belangrijk in deze fase is dat middels een goed ingericht proces succesvolle offertes worden gemaakt en dat overtuigende presentaties worden gegeven.

Succesvolle offertes

Veel bedrijven maken hoge kosten bij het uitbrengen offertes voor complexe technische systemen terwijl de slagingskans niet hoog (genoeg) is. In veel gevallen is de effectiviteit en efficiency van het offerteproces in belangrijke mate te verbeteren.

Het dienstenpakket richt zich op:

  • Analyse van het bestaande Bid Proces en het geven van adviezen ter verbetering
  • Assisteren bij het maken van een offerte. Dit kan variëren van bid management tot schrijven van (delen van) de tekst. Vooral de structuur en de uitstraling van de offertes zijn belangrijke succesfactoren.
  • Training van personeel dat bij de vervaardiging van offertes betrokken is. Zowel workshops en coaching behoren tot de mogelijkheden.

Presenteren

Presentaties moeten aansprekend en overtuigend zijn. Sommigen doen dat met veel plezier, voor anderen is het een nagelbijtende gebeurtenis. Onder de titel “Presenteren met resultaat” verzorgt De glanzende kater workshops om deelnemers beter in staat te stellen het publiek te boeien met een attractieve presentatie. De workshops zijn bedoeld voor iedereen die regelmatig een presentatie geeft en daar meer resultaat uit wilt halen.

De workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Eerst worden op een interactieve wijze tips, tricks en weetjes op gebied van presenteren aangedragen en toegelicht. Vervolgens oefenen de deelnemers het geleerde waarbij deelnemers en docent waardevolle terugkoppeling kunnen geven.

Contact

  • Telefoon:           06 5333 5226
  • Email:                 jvanrijn@wxs.nl


jacob-jan@rijnwijn.com